ridekálmán

Egy szerelő naplója

Egy szerelő naplója

Bringásreggeli - Bringás razzia.

2017. október 02. - Kálmán Rácz
Csütörtökön a Gellért-téren razziáztam a Kerékpárosklub rendezvényén a bicajokat. Az a tapasztalatom, hogy évek alatt - bár többen bicajoztok - de a bicajok általános állapota nem javult.
Rozsdás lenyúlott láncok, lapos és kopott külső

reggeli_01.jpg

reggeli_02.jpg

reggeli_03.jpg

gumik.
Legyen a mai az első nap, amikor elkezdesz úgy tekinteni a bringádra, mint e legjobb barátodra és legfőképpen egy járműre!
Alapszabályok, amiket ha megfogadsz, mosolygósabban és könnyedebben érsz el az célodhoz.
Ami szerelő nélkül is megoldható:
- Tartsd tisztán a bicajodat. Ez az alap. A gondoskodáson felül, a tiszta fékfelületen pl sokkal lassabban kopik a fékpofád, ráadásul a fékhatásod is nagyon jó lesz. Eszköz hozzá: egy darab rongy, tiszta alkohol, vagy akár sima csapvíz.
Mindig lokálisan tisztítsd az alkatrészeket, így elkerülöd, hogy víz kerüljön az agyakba. Gőzborotvát inkább ne használj.
- Tartsd a guminyomást frankó szinten. Ezzel rengeteg energiát spórolsz. A gumi oldalán megtalálod a helyes értéket. Kopott gumit cseréld le.
- Olajozd a láncot. Itt az alapszabály, hogy nagyon finoman használd a kenőanyagot, ne is látszódjon szinte. olajozás előtt töröld meg, úgy hogy oldalt lásd a lánc típusát.
A bringád állapotának ellenőrzése a te feladatod. Ha bármi rendelleneset tapasztalsz, vagy csak gyanud van, rögtön keresd fel a kedvenc szerelődet.
u.i.
A sárvédő nem csak téged véd, de a bicajodat is.
Fotókért köszönet: Honfi Anna
Szervizem címe:
1075 Bp Kazinczy u. 12
RideKálmán

A bejegyzés trackback címe:

https://ridekalman.blog.hu/api/trackback/id/tr9312918791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása