ridekálmán

Egy szerelő naplója

Egy szerelő naplója

Az első Bike N Nite az Ankert-ben

2015. október 04. - Kálmán Rácz

2015.szeptember 19-én zajlott le az első Bike N Nite ami a BBM adománygyűjtő bulisorozata. Ennek a sorozatnak a részeként tartottam egy nyitott műhely előadás is amit a Rocky Horror Defekt show névre kereszteltünk. Téma a gumi volt, azon belül is célja megtalálni a mindenki által keresett csodaszert, amitől kiválóan fog gurulni a bicajunk és sohasem kapunk defektet. A jó hír az hogy megvan a tuti-tipp, és el is mondtuk mindenkinek, sőt még annál is többet. Láthatod például, hogyan lehet üvegszilánkokon bicajozni, kockázat nélkül. Ha kíváncsi vagy a mindennapjaidat megkönnyítő bicajos praktikákra, akkor forgasd haszonnal blogomat.

bumpi.jpg

Alapvetően az a célunk, hogy azt a külső gumit vegyük meg, amire szükségünk van. Ez így elég egyszerűen hangzik ugye, de vajon te azt használod ami valóban a legjobban illik a felhasználási területedhez? Járjunk utána!
Dobok fel pár kérdést az elején, amit feltehetsz magadnak gumiügyben. Legfontosabb először is azt meghatároznod, hogy milyen minőségű az a terep amin bringázni fogsz? Lehet országúti jó minőségű aszfalt, változó kondícióban lévő városi terep, vagy akár rázósabb terep, vagy akár földút. Máris leszűkítettük a kört.

Egy tipp. Egyes kategóriák között lehetnek átfedések, de alapvetően amit úgy árulnak hogy mindenre jó, az legfőképpen semmire sem. 

Ezt követi a felhasználás intenzitása. Más külső gumi szükséges mindennapos városi tekeréshez és szintén más versenyszerű, bringázáshoz. Felmerül itt egy gyakran ismételt mondat miszerint " Én csak hobbi bringás vagyok ". Attól, hogy ritkábban használod a bicajt, ne büntesd magad a silány minőséggel és ne foszd meg magad a kellemes bringázás élményétől. A rossz minőség, könnyen elveszi a kedvedet. Válassz szintén a szerint, hogy milyen aktívan és főként milyen terepen használod a bringádat.
A harmadik kérdés pedig talán az egyik legérzékenyebb terület miszerint, hajlandóak vagyunk-e egyszerre többet BEFEKTETNI a minőségbe defektmentesség érdekében. Aki a minőségbe befektet, nem kap folyton defektet. Igaz a közhelyes mondást, hogy mindig a drága az olcsó. Bár szerintem a jó minőség nem drága, max te próbálsz meg spórolni, de ha valóban pénzt és időt szeretnél megtakarítani, akkor vedd meg azt amit javaslok. Én végigjártam ezt az utat, ettől most megkíméllek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ridekalman.blog.hu/api/trackback/id/tr27888632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása